Collecties

Matteo Brioni biedt u een brede range aan natuurlijke afwerkingen voor uw vloer, wand of plafond. De klei wordt geselecteerd en gemixed in een proces waarbij kennis van bouw en een scherp oog voor de unieke karakteristieken van het winningsgebied nodig zijn. Dit resulteert in natuurlijke, gezonde producten die zich goed aanpassen aan elke vorm: eigentijdse oppervlakken gemaakt met traditionele technieken.

Matteo Brioni is opgericht in 2010, met bijna 100 jaar aan ervaring in het ondersteunen van hoogstaande architectuur. Aan Matteo Brioni is de ervaring met het werken met aarde overgebracht vanuit vier generaties, die gewerkt hebben in een oven in de velden van Gonzaga, welke al sinds 1922 eigendom is van de familie Brioni.

Het werk van Matteo Brioni vermengt drie essentiële menselijke waarden met elkaar:

ETHIEK, bewustzijn van datgene wat wordt geproduceerd.

SCHOONHEID, de natuurlijke schoonheid van het materiaal met haar veelheid aan kleuren en texturen.

ECOLOGIE, respect voor het milieu gedurende het hele productieproces, verwerking en levensduur. Hoge kwaliteit met lage impact op het milieu. Voor Matteo Brioni is respect voor het materiaal hetzelfde als respect voor de leefomgeving. Door het promoten van het gebruik en het in stand houden van de natuurlijke echtheid brengt hij hierin een harmonieuze balans tussen milieu, mens en markt.

Ga naar de website van Matteo Brioni

Download hier de brochure

Prijsaanvraag